recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل الكبدة الأسكندراني

Home



أتعلمي وصفة الكبدة الأسكندراني الشهيره من المطبخ المصري ، بطريقه بسيطه ومكونات متوفره وطعم ولا أروع .. جربيها ومش هتندمي .
المقادير : 

كبدة : نص كيلو ( مقطعه شرائح )
الفلفل الأخضر : ٢ حبة ( كبيره الحجم / مقطعه شرائح )
الفلفل الحار : ١ حبة ( أختياري )
البصل : ١ حبة ( متوسط الحجم / مقطعه شرائح)
ملح : معلقة صغيره 
فلفل أسود : معلقة صغيره 
كزبره : معلقة صغيره ( مطحونه )
ثوم : معلقة كبيرة ( مفروم )
عصير الليمون : ٢ معلقة كبيره 
خل : ٢ معلقة كبيره 
زيت زيتون : معلقة صغيرة



طريقة التحضير :

١- نتبل الكبده بالملح والفلفل الاسود والكزبرة والخل والليمون والثوم المهروس ونتركها فتره من الوقت .

٢- نضع الزيت في طاسة ثم نضيف الكبده المتبلة ونقلبها علي نار متوسطه حتي تجف المياه التي تخرج من الكبدة .

٣- ثم نضيف البصل ونقوم بتهدئة النار ونتركها حتي تنضج

٤ - ونضيف الفلفل الأخضر والحار المقطع إلي الكبدة قبل أن تنضج ونتركها قليلا علي النار قبل التقديم .

ملاحظات : 
_ الكميه تكفي ل أربعة أشخاص ، لو أحتاجتي تزودي ضعفي الكميه .

_ مده الطهي 30 دقيقه .
google-playkhamsatmostaqltradent