المقادير :
كبدة : نص كيلو ( مقطعه شرائح )
الفلفل الأخضر : ٢ حبة ( كبيره الحجم / مقطعه شرائح )
الفلفل الحار : ١ حبة ( أختياري )
البصل : ١ حبة ( متوسط الحجم / مقطعه شرائح)
ملح : معلقة صغيره
فلفل أسود : معلقة صغيره
كزبره : معلقة صغيره ( مطحونه )
ثوم : معلقة كبيرة ( مفروم )
عصير الليمون : ٢ معلقة كبيره
خل : ٢ معلقة كبيره
زيت زيتون : معلقة صغيرة
طريقة التحضير :
١- نتبل الكبده بالملح والفلفل الاسود والكزبرة والخل والليمون والثوم المهروس ونتركها فتره من الوقت .
٢- نضع الزيت في طاسة ثم نضيف الكبده المتبلة ونقلبها علي نار متوسطه حتي تجف المياه التي تخرج من الكبدة .
٣- ثم نضيف البصل ونقوم بتهدئة النار ونتركها حتي تنضج
٤ - ونضيف الفلفل الأخضر والحار المقطع إلي الكبدة قبل أن تنضج ونتركها قليلا علي النار قبل التقديم .
ملاحظات :
_ الكميه تكفي ل أربعة أشخاص ، لو أحتاجتي تزودي ضعفي الكميه .
_ مده الطهي 30 دقيقه .