طريقة عمل كباب الحلة المصري ... بطريقة بسيطة وسهله .. جربيها
المكونات :
* كيلو لحمه مقطعه قطع صغيره
* ٣معالق كبار زيت زيتون او نباتي
* ٣ معالق كبار زبده
* ٤ بصلات كبار مقطع شرائح
* ٣ فصوص ثوم مهروسين
* ملح حسب الرغبه
* معلقة صغيره فلفل أسود
* نص معلقة قرفة
* ٥ حبات حبهان
* ورقتين لورا
الطريقة :
* في طاسة علي النار نضع بها الزيت والزبدة ثم نضيف كميه البصل الشرائح ونقلب لحد ما البصل يذبل ثم نضيف الثوم ونقلب .
* ثم نضيف كميه اللحمه المقطعه إلي البصل والثوم ونقلب لحد ما اللحمه تاخد لون .
* نضيف جميع البهارات إلي اللحمه ( ملح ، فلفل الأسود ، قرفه ، حبهان ، ورق اللورا ) ونقلب البهارات مع اللحمه والبصل ، ونغطي الطاسه ونترك اللحمه حتي تنضج.
* نتابعها كل شويه وإذا احتاجت مياه نضيف نص كوب مياه حتي لا تحترق .
* توضع في الأطباق وتزين بالبقدونس .
* تقدم ساخنه مع الأرز الأبيض أو بالحبهان.