المقادير :
_ كبايه ونص دقيق
_ معلقتين سكر صغيره
_ معلقتين بيكنج بودر صغيره
_ ربع معلقه صغيره ملح
_ معلقه صغيره بيكنج صودا ( كربوناتو )
_ معلقه صغيره فانيليا
_ كوبايه حليب دافئ
_ بيضتين كبار
_ ربع كوب زبده
طريقه عمل البان كيك :
* في وعاء كبير هننخل الدقيق مع البيكنج بودر والبيكنج صودا والملح والفانيليا والسكر .
* في وعاء كبير هنضرب البيض لحد ما ينفش وبعدين نضيف الحليب والزبده ونخفقهم كويس وبعدين نضيف خليط الدقيق ونخفقهم تاني لحد ما العجينه تبقا متماسكه ومش سايله .
* نسخن الطاسه علي نار متوسطه وندهنها بنقطتين صغيره زيت او زبده وناخد شويه من العجينه بمعرفه صغيره وننزل بيها في نص الطاسه .
* نوطي النار خالص واول ما اللون يبقا دهبي نقلبه علي الوش التانى لحد ما يحمر .
ملحوظه :
* لازم نمسح الطاسه بفوطه نضيفه وندهنها بنقطتين زيت او زبده بين كل واحده والتانيه .
* بعد ما نخلص الكميه كلها ممكن نقدمه مع صلصة الشكولاته أو العسل .