شيش طاووق بدون أسياخ .. بتختلف طرق تحضير الشيش طاووق وهو من الاكلات المعروفه والمفضلة عند الناس ، تعلمي طريقة تحضير الشيش بطريقه سهله .
المقادير : _ ٧٥٠ جرام وراك دجاج مخليه
_ كوب لبن زبادي
_ معلقه كبيره كاري
_ معلقه صغيره زنجبيل مطحون
_ معلقه كبيره معجون طماطم
_ معلقه صغيره عصير ليمون
_ معلقتين كبار زيت نباتي
_ رشة ملح
_ رشة فلفل أسود مطحون
_ ٣ فصوص توم مهروس
الطريقة:
* قطعي الدجاج إلي قطع متوسطة الحجم واتركيها جانبا.
* ضعي في الخلاط الكهربائي، لبن الزبادي ،معجون الطماطم ، الثوم ، عصير الليمون ، الزيت .
* أضيفي الكاري ، الزنجبيل ، الملح والفلفل الأسود واخلطي المكونات جيدا حتي تتجانس .
* ضعي قطع الدجاج في وعاء متوسط الحجم واضيفي عليه خليط الزبادي ثم قلبي المكونات لتتجانس.
* غطي الوعاء بورق نايلون ثم أدخليه إلي التلاجه لحوالي خمس ساعات علي الأقل .
* هاتي صنيه وادهنيها بقليل من الزيت ووزعي فيها الدجاج ثم أدخليها إلي فرن مسخن مسبقا علي درجه حراره ٨٠ .
* اتركي الصنيه في الفرن حوالي ٤٥ دقيقه حتي ينضج الشيش طاووق.
وبالهنا والشفا