recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل القرص الطرية

Home

طريقة عمل القرص الطرية 

تتميز القرص أن لها ملمس ناعم وطري وخفيفة علي المعدة ، تحتوي القرص علي نسبة غنيه من البروتين والكربوهيدرات ، سوف اقدم لكم طريقة بسيطة لعمل القرص الطرية.

طريقة عمل القرص الطرية

مقادير القرص الطرية

  • كيلو دقيق.
  • كوب ونص سمنه علي زيت او زبده وزيت.
  • رشة ملح.
  • ربع معلقه كبيره بيكنج باودر.
  • معلقه كبيره خميره فوريه.
  • كوب حليب دافئ.
  • كوب لبن رايب.
  • معلقه كبيره سكر.
  • معلقتين سمسم.


طريقة تحضير القرص الطرية

  1. نخلط الخميرة مع معلقه سكر وربع كوب حليب دافئ.
  2. نضيف السمنة بالزيت علي الدقيق والملح والبيكينج بودر ونقلب العجينة وبعدين السمسم وبعدين ننزل بالخميرة ونضيف الحليب واللبن الرايب ونعجنها كويس ونخلي بالنا أن عجينه القرص الطرية مش بتتعجن كتير.
  3. نغطي العجينة ونسيبها تتخمر نص ساعه وبعدين نقطعها ونشكلها كور ونرصها ونسيبها ترتاح نص ساعه كمان.
  4. نفردها قرص مدوره ونرصها علي صنيه مدهونه زيت بسيط جدا ونسيبها تخمر شويه وبعدين ندخلها فرن ساخن لمده ٢٠ دقيقه تقريبا.
  5. واول ما تطلع من الفرن تتغطي بفوطه نضيفه لحد ما تبرد وممكن نحتفظ بيها ونحطها في أكياس وندخلها الفريزر.


google-playkhamsatmostaqltradent